onsdag 12 oktober 2011

Mitt bidrag i Pysselstafetten

Två veckor har gått och jag är klar! Mitt tema i Jonna d:s pysselstafett var Astrid Lindgrens värld (som jag fick av Hobbyugla). Mitt spånande började med att jag funderade på om jag skulle plocka ut en utav alla goa karaktärer hon har skrivit om eller om jag helt enkelt skulle se på det i ett större perspektiv. För mig var Astrids värld böcker. Visst, hennes böcker blev senare både film och teater men ursprunget var det skrivna ordet. Kanske att jag kunde göra nåt med böcker istället.

Samtidigt har jag gått och funderat på att göra en lampa till mitt nattygsbord men har inte riktigt sett hur den skulle se ut. En dag på jobbet kom idéen till mig där jag kunde kombinera både böcker och lampa :).


I stora drag så började jag med att borra ett hål i alla böcker, sen spraymålade jag dem tillsammans med röret som sladden går igenom. (röret är ett plaströr som man har elkablar i). Därefter limmade jag ihop böckerna, drog igenom lampsladden och dekorerade med skärm och rosett.
Nu skickar jag stafettpinnen vidare till Nettan med sin blogg Pysselstugan. Hennes tema blir Vatten. Jag önskar henne lycka till och det ska bli kul att se vad hon hittar på :). Jag vill också passa på att tacka Jonna D så mycket för initiativet med stafetten. Det har varit en energikick och tycker det skulle vara kul om det nån gång blev en repris.

4 kommentarer:

Ville i Momåla sa...

en suverän idé! jättefint resultat dessutom!

Anonym sa...

Vilken snygg lampa! Vill ha.
kramar från Sara

Ugla sa...

Hei.
For en fantastisk løsning på temaet! Jeg er imponert over den moderne løsningen du klarte å få til. Da jeg valgte tema så sto jeg igjen med to og valgte den som jeg syntes var lengst ifra det jeg så på bloggen din. :-)

Veldig flott. En slik lampe ville vært super ved godstolen og bokhylla mi :-)

Rebecca sa...

Otroligt snygg! och väldigt påhittigt

Etiketter