söndag 15 maj 2011

En närmare titt

Den här kudden låg i min soffa i det förra inlägget. Det var lite av myspysstämning i den bilden så jag tänkte att kudden kunde få femton sekunder i rampljuset genom att visa den så här också.

När jag gjorde den ville jag få fram lite av en tårtkänsla med marsipan och den eftertraktade rosen på toppen. Och eftersom den klassiska tårtan trots allt är rund så var formen given. När jag gav mig ut för att leta efter runda innerkuddar blev jag väldigt förvånad att det inte fanns i handeln att köpa. Till slut fick det bli en dunkudde på IKEA och sy bort hörnen, helt enkelt.


Fotograf Anders Larsson

4 kommentarer:

popetotrora sa...

Men åh, så himla fin! Vad duktig du är! Och påhittigt att sy in hörnen på en fyrkantig kudde. Man får inte vara dum... :-)

Petronella sa...

Så söt, så söt! Gillar din tanke bakom... Visst kan man få inspiration ifrån i princip vad som helst :)

Kökssoffan är köpt hos en antikhandlare här i trakten (i Töreboda närmare bestämt).. Det roligaste av allt var att "klä av" den och hitta uråldrigt tyg! Finns att betrakta här om du har tid och lust: http://petronellaspalats.blogspot.com/2011/04/avkladningen.html

Kram //Petronella

Petronella sa...

Jag är också från Mariestad - både bor och jobbar där... Vänerns pärla :)

popetotrora sa...

Såg din fråga hos mig och klart du får fråga om tygerna! :-) Alla tyger som är använda i lapptäcket är återvunna tyger som jag köpt på Tradera eller loppis. Det flesta av dom är gamla påslakan.

Etiketter